Spring naar content

De Franse acteur Gérard Depardieu komt naar het BRIFF !

Met groot genoegen verwelkomt het BRIFF de Franse acteur Gérard Depardieu om de film Les Valseuses voor te stellen, een niet te missen cultfilm die je terugbrengt naar de wilde jaren ‘70…

Kom de film ontdekken op maandag 25 juni om 20h30 in Cinema Palace.

In de film Les Valseuses genieten twee schurken volop van hun vrijheid, in een avontuur vol provocaties, overtredingen en seksuele ontmoetingen. Bij zijn release in 1974 deed de film heel wat stof opwaaien. Hoewel door sommigen als « immoreel » en « schokkend » beschouwd, en zelfs verboden voor jongeren onder de 18 jaar, werd Les Valseuses in 1974 de op twee na meest succesvolle film in heel Frankrijk. De film speelde ook een belangrijke rol in Depardieu’s acteurscarrière.

Naast de vertoning van de film wordt de legendarische acteur diezelfde namiddag verwelkomd op het Stadhuis van Brussel, waar hem een medaille toegekend zal worden door Burgemeester Philippe Close en Karine Lalieux, Schepen van Cultuur en Tourisme.

Koop je festivalpas (openingsfilm + drink voor de eerste 500 festivalpassen)

Scroll naar boven