Spring naar content
Laden Evenementen

Jia nian hua

Angels Wear White

Vivian Qu

27.06 UGC De Brouckère 19:00
Fictie . 107' . China . 2017 . Mandarijns / ST : Frans, Engels

In een motel worden twee schoolmeisjes aangerand door een oudere man. Mia, een tiener die aan de receptie werkt, is de enige getuige. Ze zwijgt uit angst haar baan te verliezen. Voor de 12-jarige Wen, een van de slachtoffers, beginnen de problemen pas. Gevangen in een vijandige wereld moeten Mia en Wen elk hun eigen uitweg vinden.

Venice International Film Festival (2017) Officiële Competitie

STARRING

Wen Qi

Zhou Meijun

Shi Ke

Geng le

Liu Weiwei

Peng Jing

Wang Yuexin

Li Mengnan

DIRECTOR

Vivian Qu

WRITER

Vivian Qu

PHOTOGRAPHY

Benoit Dervaux

FILM EDITING

Yang Hongyu

MUSIC

Wen Zi

SOUND EDITOR

Zhang Yang

PRODUCTION

22 Hours Films Ltd.
Mandrake Films

SALES

Wild Bunch

Vivian Qu

media

Vivian Qu is als scenariste, regisseuse en producente een sleutelfiguur van de onafhankelijke film in China. Haar regiedebuut Trap Street kreeg meteen lovende kritieken bij de wereldpremière op het filmfestival van Venetië in 2013, en werd vertoond op meer dan 50 festivals wereldwijd. De film werd geroemd als “een uitstekend voorbeeld van wat de nieuwe generatie Chinese regisseurs in zijn mars heeft” op het New Directors/New Films Festival  van het Lincoln Center/MoMa in New York (2014), en kreeg de Jury Grand Prize op het Boston Independent Film Festival en een Dragons and Tigers Award – Special Mention op het Vancouver International Film Festival.

In 2014 produceerde Vivian Qu Black Coal, Thin Ice, dat de Gouden Beer en een Zilveren Beer won op de 64e Berlinale. Ze produceerde eerder ook Night Train (in Un Certain Regard op het festival van Cannes 2007), Knitting (op de Quinzaine des Réalisateurs 2008) en Longing for the Rain (op het Rotterdam International Film Festival 2013). In 2014 was Vivian Qu lid van de internationale jury voor het Beste Filmdebuut op het Filmfestival van Venetië en van de internationale jury voor de Asia Pacific Screen Awards.

Angels Wear White is de tweede film die Vivian Qu zelf regisseerde. De film kwam tot stand met de steun van het Centre National du Cinéma en de Région Ile-de-France in Frankrijk en van Visions Sud Est in Zwitserland.

FILMOGRAPHY

2013: Trap Street (Shuiyin jie)
2017: Angels Wear White (Jia nian hua)

Scroll naar boven