Spring naar content
Laden Evenementen

Manuel

Dario Albertini

26.06 Vendôme 19:30
TICKETS - VENDÔME (ter plaatse)
Fictie . 95' . Italië . 2017 . Italiaanse / ST : Frans, Nederlands, Engels

Manuel is net 18 geworden en verlaat de jeugdinstelling waar hij verbleef sinds zijn moeder in de gevangenis zit. Maar zijn nieuwe vrijheid smaakt bitterzoet. Terwijl hij rondzwerft door de straten van zijn desolate buurt, probeert Manuel de tienerjaren achter zich te laten en een verantwoordelijke volwassene worden. Hij is immers vastbesloten om zijn moeders gevangenisstraf te laten omzetten in huisarrest, maar dan moet hij aan de autoriteiten bewijzen dat hij in staat is om voor haar te zorgen. Kan hij haar haar vrijheid teruggeven, zonder de zijne te verliezen?

European First Film Festival Angers (2018)

Best Actor Andrea Lattanzi

IN AANWEZIGHEID VAN:

Dario Albertini & Andrea Lattanzi

STARRING

Andrea Lattanzi
Francesca Antonelli
Giulia Elettra Gorietti

DIRECTOR

Dario Albertini

WRITERS

Simone Ranucci
Dario Albertini
Film Editing
Sarah McTeigue

PHOTOGRAPHY

Giuseppe Maio

SOUND

Biagio Gurrieri

MUSIC

Ivo Parlati
Michael Brunnock
Sarah McTeigue
Dario Albertini

PRODUCTION

BiBi Film

SALES

Le Pacte

Dario Albertini

Dario Albertini portrait_MoinsLourd

Dario Albertini (Rome, Italië, 1974) begon zijn carrière als fotograaf en vestigde zich later als documentaire-maker, waarbij hij steeds sterk betrokken blijft bij elk aspect: scenario, cinematografie, geluid en muziek.

Slot – Le Intermittenti Luci Di Franco, Albertini’s debuut documentaire schetst het portret van Franco, een compulsief gokker met een verslaving aan gokmachines. De documentaire werd bekroond met de D.E.R-prijs voor Beste Italiaanse Documentaire, de Adriano Asti-prijs voor Beste Documentaire, de Cinemadocumentario-prijs en de Marcellino De Baggisprijs.

La Repubblica dei Ragazzi, een co-productie met Rai Cinema, gaat over een weeshuis, ontstaan na WOII, dat zich omvormde tot een autonome “”Republiek””. De documentaire vertelt de evolutie van deze plaats, van zijn ontstaan tot op heden – het weeshuis is uitgegroeid tot een gereguleerde organisatie van gastgezinnen. De film werd bekroond met de 400 Colpi Vittorio Veneto Film Festival Award en de CInema Fedic Award.

Incontri al Mercato vertelt het alledaagse verhaal van drie protagonisten wiens leven zich afspeelt rond de lokale markt en werd bekroond met de Franco Basaglia Award en de ITFF Award.

Il Figlio, Manuel, Albertini’s eerste fictie langsspeelfilm, die werd geproduceerd door Angelo Barbagallo’s Bibi Film en Timvision, gaat over een jonge man, Manuel, die zich voorbereidt om het weeshuis waarin hij is opgegroeid te verlaten. De film is gebaseerd op de ervaringen van Albertini tijdens het regisseren van zijn documentaire La Repubblica dei Ragazzi.

FILMOGRAPHY

2013: Slot – Le intermittenti Luci
2014: La republica dei ragazzi
2015: Insanus (short)
2015: Incontri al mercato
2017: Manuel

Scroll naar boven