Spring naar content

Events

MASTERCLASS

DENIS COTE

Palace – 30/06 – 15u30

 

Meer info

Cineast en producer Denis Côté (1973) (Nouveau-Brunswick, Canada) stichtte in de jaren ‘90 nihilproductions en startte met een vijftiental kortfilms. Hij was ook journalist en filmcriticus tot hij in 2005 zijn eerste langspeelfilm draaide, Les états Nordiques. In 2007 volgde Nos vies privées, die op heel wat festivals te zien was. Carcasses (2009) werd vertoond op de Quinzaine des Réalisateurs in Cannes, en Curling, zijn vijfde langspeelfilm, viel in de prijzen op het festival van Locarno in 2010. Vic+Flo ont vu un ours (2013) won een Zilveren Beer voor innovatie op de Berlinale. De eigenzinnige films van Denis Côté werden vertoond op meer dan 400 filmevents en gehuldigd met meer dan twintig retrospectieves wereldwijd.

Info : romane@bsff.be

ONTMOETING MET

CLAUDIA CARDINALE

Once Upon A Time In The West – Bozar – 22/06 – 19u

The Leopard – Vendôme - 21/06 – 19u30

Meer info

Once Upon A Time In The West – Bozar – 22/06 – 19u

- Bespreking voor de film -

« Met Fellini werkten we zonder script, alles was gebaseerd op improvisatie. Leone’s methode was helemaal anders : we moesten ons strikt aan het script houden, alles was tot in de details uitgewerkt. Met Luchino Visconti was het nog anders, bijna als in theater ».

Als eregaste op het BRIFF heeft La Signora Cardinale ermee ingestemd vragen te beantwoorden van het publiek. Deze unieke ontmoeting met één van de meest legendarische sterren van de cinema belooft menig cinefiel hart sneller te doen slaan. »

Ticket film / Pass van het festival

Met de steun van


The Leopoard – Vendôme - 21/06 – 19u30

- In aanwezigheid van Claudia Cardinale -

In het Sicilië van 1860 wordt een oude aristocraat geconfronteerd met het einde van zijn tijdperk als zijn neef en beoogde erfopvolger zich aansluit bij de anti-monarchist Garibaldi en ook nog van plan is om met een burgermeisje te trouwen.

Ticketverkoop aan de balie van cinema Vendôme / Pass van het festival

ONTMOETING MET

RANDAL KLEISER

Grease - Bozar – 23/06 – 17u

 

Meer info

Speciale gast voor deze eerste editie van het BRIFF, Randal Kleiser is niet alleen de regisseur van Grease, maar ook voorzitter van het Directors Guild of America. We verwelkomen hem op deze eerste editie ter gelegenheid van de 40ste verjaardag van zijn mythische musical, die nog steeds in de smaak valt, maar ook om u uitleg te geven over “Honey, I blew up the Kid”, “Honey, I Shrunk the Audience” (u bent gewaarschuwd!), en over de ontwikkeling van Vistarama HD.

SYNOPSIS

Aan het einde van de zomervakantie moeten tortelduifjes Sandy en Danny afscheid nemen van elkaar. Terug op highschool hangt Danny rond met zijn gang de T-Birds, uitgerust met een leren vest, haargel en een kammetje. Met de komst van Sandy op dezelfde school zal dit nieuwe schooljaar een wat onverwachte wending nemen.

Ticket film / Pass van het festival

MASTERCLASS

Palace – 27/06 – 19u

 

Meer info

Philippe Van Leeuw is een Belgisch director of photograpy en scenarist-regisseur. Hij studeerde aan het INSAS en vervolgens aan het American Film Institute in Los Angeles. Hij verzorgde de fotografie van La vie de Jésus van Bruno Dumont, de eerste twee speelfilms van Laurent Achard en Les bureaux de Dieu van Claire Simon. Tot zijn recente projecten behoren twee Libanese debuten, onder meer Stable/ Unstable van Mahmoud Hojeij. Hij is lid van de AFC/Association française des directeurs de la photographie cinématographique. Zijn regiedebuut, Le jour où Dieu est parti en voyage, kwam uit in 2009. De film werd bekroond op internationale festivals als San Sebastián en Thessaloniki. Insyriated, zijn tweede speelfilm, werd in 2017 bekroond met de publieksprijs op het festival van Berlijn 2017 en kreeg nog een reeks andere onderscheidingen. Philippe Van Leeuw was in 2014 lid van de Caméra d’Or-jury in Cannes

Gratis inschrijving

MASTERCLASS

TERRY GILLIAM

Flagey – 21/06 – 15u

 

Professionals only

Meer info

De Amerikaan Terry Gilliam begon zijn carrière als animatiekunstenaar. Hij ging
eerst naar Frankrijk, waar hij meewerkte aan het tijdschrift Pilote, en trad vervolgens toe tot het mythische Monty Python’s Flying Circus ‘for something completely different’... Hij gaf het gezelschap zijn legendarische grafische identiteit, die tot inspiratie zou dienen voor Desperate Housewives en South Park. De fantasierijke regisseur heeft ook nog The Adventures of Baron Munchausen, Brazil, Twelve Monkeys en Fear and Loathing in Las Vegas op zijn naam staan.

Info : romane@bsff.be

BOZAR, UGC BELGIUM,
SCREEN.BRUSSELS
ET POOLPIO PRESENTEREN

EXPERIENCE

De derde editie van het Virtual Reality festival in België.

Dit jaar vindt Experience plaats tijdens het BRIFF van 21 tot 25 juin in UGC De Brouckère en sinds dit jaar ook in BOZAR.

 

Meer info

Op het programma staat als headliner, voor het eerst vertoond in Europa, de nieuwste creatie van Studio Innerspace: “The unfinished ”, een interactieve muzikale ervaring begeleid door The Toronto Symphony Orchestra.

De producer en regisseur zullen aanwezig zijn op donderdag 21 juni bij de opening van het festival.

Een documentaire The Sun Ladies over de Yezidi’s (Koeridische vrouwelijke strijders), The real thing een documentaire over de “namaak-steden” in de periferie van Shanghai, gebaseerd op Parijs, Venetië en Londen.


Reservatie sessies van 1u, van 12u tot 21u.

Reservatie:

Bozar

UGC

Meer informatie via
vrexperiencebxl@gmail.com of www.facebook.com/experiencebxl

Scroll naar boven